Word lid Bestel gratis

Verslag Longpunt Roosendaal 12 april 2018

Afgelopen donderdag 12 april hebben 2 studenten uit Maastricht: Eva Visbach (studente gezondheidswetenschappen) en Matthijs Bosveld (student geneeskunde) ons een zeer informatieve en hoopvolle middag bezorgd.

Het onderwerp: “De mens achter de patiënt” sprak velen aan.

Tijdens de studie is het al belangrijk dat de studenten in contact komen met patiënten waarbij naar de hele persoon wordt gekeken. Niet alleen de ziekte maar ook de psyche aandacht geven is erg belangrijk want ziek zijn heeft vaak een grote impact op de patiënt.

Hierbij is een goed gesprek zeer waardevol met empathie vanuit de arts/verpleegkundige zodat de zorg mensgerichter wordt.

We kregen nog een opdracht in de vorm van het invullen van een “spinneweb” waarbij we aan konden geven hoe o.a. ons mentaal welbevinden, kwaliteit van leven, sociale contacten er voor staan. Hier kregen we een duidelijk inzicht op de items die laag scoorden en waar we verbetering in aan zouden kunnen brengen.

De volgende bijeenkomst op 17 mei is ook weer de moeite waard. Het onderwerp: De kracht van eiwitten voor herstel”. Een bewegingsdeskundige komt praten over goede voeding en beweging.