Word lid Bestel gratis

Oproep Focusgroepen

Gebruikt u inhalatiemedicatie voor astma of COPD, en wilt u uw ervaringen delen? Dan zijn wij op zoek naar u!

Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) onderzoekt de communicatie over-, en het gebruik van inhalatiemedicatie. Ons doel is om het gesprek over inhalatiemedicatie in de apotheek verbeteren, zodat patiënten beter begeleid en ondersteund worden bij hun medicatiegebruik. Zodoende willen wij patiënten handvatten bieden om hun medicatie beter te kunnen gebruiken. Wat willen wij van u weten? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen bij het gebruik van deze medicatie, wat u hier lastig of gemakkelijk aan vindt, welke informatie en ondersteuning u van uw zorgverleners hierbij krijgt (en in het bijzonder van de apotheek), en wat u mogelijk mist in de ondersteuning en informatievoorziening.

Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen die: 1. Gebruik maken van inhalatiemedicatie vanwege astma of vanwege COPD 2. 18 jaar of ouder zijn …en die het leuk vinden om mee te praten over dit onderwerp.

Bent u dit? Dan nodigen wij u uit om over uw mening en ervaringen te praten in een groepsgesprek samen met ongeveer 6 mensen. Het gesprek is digitaal, via videobellen. U hoeft hiervoor niet te reizen, of fysiek in contact te komen met andere mensen. Omdat videobellen erg intensief kan zijn, spreiden wij het groepsgesprek uit over twee momenten die beiden ongeveer een uur zullen duren. De ervaringen worden anoniem gerapporteerd en zijn niet tot de persoon herleidbaar.

Wanneer en hoe laat? Het is belangrijk te weten dat het groepsgesprek bestaat uit twee delen. Het is belangrijk dat u op beide data beschikbaar bent.

De gesprekken voor mensen die gebruik maken van inhalatiemedicatie voor COPD worden gehouden in de eerste week van september: • Deel 1 op maandag 14 september, van 13:00 tot 14:00 uur. • deel 2 op donderdag 17 september, van 13:00 tot 14:00 uur.

De gesprekken voor mensen die gebruik maken van inhalatiemedicatie vanwege astma worden gehouden in de tweede week van september • Deel 1 op maandag 7 september, van 19:00 tot 20:00 uur. • Deel 2 op woensdag 9 september, van 19:00 tot 20:00 uur.

Als dank voor uw deelname ontvangt u een kleine attentie. Wilt u uw ervaringen met ons te delen? Neem dan contact op met de onderzoeker: Roland te Paske (R.tePaske@nivel.nl).