Word lid Bestel gratis

Nationale COPD Challenge

De eerste Nationale COPD Challenge in 2018 was een groot succes. Het lotgenotencontact, contact met de zorgprofessional, het plezier en de positieve ervaring met bewegen waren de belangrijkste succesfactoren. Alle deelnemers hebben het programma volbracht. Het onderzoek laat een gemiddelde toename van fysieke activiteit van maar liefst 35% zien. Reden genoeg om in 2019 door te wandelen!

 

Wat is de Nationale COPD Challenge?

De Nationale COPD Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) in samenwerking met het Longfonds en de werkgroep Move2Improve om mensen met COPD te helpen bij het verbeteren van hun kwaliteit van leven door te bewegen. De challenge duurt 16 tot 20 weken waarin lokale zorg- en/of sportprofessionals één keer per week samen met mensen met COPD wandelen. Alle deelnemers aan de Nationale COPD Challenge leggen de afsluitende wandelafstand af op het Festival in Den Haag op zaterdag 28 september 2019. De COPD Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door AstraZeneca.

Informatiebijeenkomsten

Om iedereen goed te informeren over de Nationale COPD Challenge, organiseren we in januari een tweetal informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen we wat de challenge inhoudt, hoe het traject van start tot finish verloopt en wat meedoen met de Nationale COPD Challenge u en de deelnemers op kan leveren. De werkgroep Move2Improve heeft in 2018 onderzoek gedaan tijdens de Nationale COPD Challenge. Prof.dr. Richard Dekhuijzen, longarts en voorzitter van de werkgroep Move2Improve zal hierover vertellen. Wij ontmoeten u graag op één van deze bijeenkomsten!

Meer over deze challenge leest u in de folder: deel 1 en deel 2.

Programma

17.15 uur Inloop met broodjesbuffet

17.45 uur Opening en welkom

17.55 uur Bewegen met COPD, een kwestie van doen? door Prof.dr. Richard Dekhuijzen, longarts en voorzitter werkgroep Move2Improve

18.25 uur Het effect van lotgenotencontact door Larissa Exalto, projectleider Longfonds

18.45 uur Breng beweging in de praktijk met de Nationale COPD Challenge door Mariëlle Durieux, projectleider Bas van de Goor Foundation

19.30 uur Aan de slag met de Nationale COPD Challenge! Van start tot finish met praktische tips.

20.00 uur Afsluiting

20.15 uur Einde programma

De bijeenkomst in Brabant is op:

Donderdag 31 januari 2019 Revant | Brabantlaan 1 | 4817 JW BREDA

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar marielle@bvdgf.org. Graag bij uw aanmelding aangeven dat u de bijeenkomst in Breda wilt bijwonen.

Bent u geïnteresseerd en ontvangt u graag meer informatie, maar bent u niet in de gelegenheid naar de informatiebijeenkomst te komen, kunt u ook contact opnemen met Mariëlle (projectleider Nationale COPD Challenge) via marielle@bvdgf.org.