Word lid Bestel gratis

Longpunt Breda 18 januari 2018

Op donderdag 18 januari was het eerste Longpunt van 2018 in Breda met als thema ‘Zitten is het nieuwe roken’. 

Sander van Ooijen, fysiotherapeut bij ParaMedischCentrum Heusdenhout in Breda, gaf een interessante presentatie over het belang van bewegen.

Wij, als mens, gaan steeds meer zitten. Zitten heeft schadelijke gevolgen voor onze gezondheid. Zitten maakt ons ziek(er).

Sinds 1980 zijn wij 8 % meer gaan zitten. Het aantal mensen wat lijdt aan obesitas is sindsdien verdubbeld. We zitten meer dan dat we slapen. En dat is zorgelijk. Helaas lost een uurtje sporten in de sportschool dit vele zitten niet op.

Er zijn veel positieve effecten van bewegen op ons lichaam. Een aantal daarvan zijn:

  • Sterke botten
  • Goed voor de hersen en het geheugen
  • Gezond hart
  • Verbeterde spijsvertering
  • Meer energie
  • Minder stress

Het trainen van het lichaam kost wel tijd, energie en doorzettingsvermogen. Samen bewegen kan u helpen. Bewegen is voor iedereen goed. Het is gelijk een stok achter de deur, sociaal contacten  gezelligheid. Natuurlijk kan een fysiotherapeut u ook helpen, individueel of in groepsverband.

Deze presentatie werd afgewisseld met oefeningen die makkelijk thuis en zonder (dure) hulpmiddelen gedaan kunnen worden.

Sander, bedankt voor de interessante en interactieve middag!

Bezoekers, bedankt voor uw komst en we zien u graag terug op woensdag 21 februari in Made. Het thema is dan: Een zeldzame longziekte: wat betekent dat voor u en uw kwaliteit van leven?