Word lid Bestel gratis

Longartsen gezocht

Voor de Longforum zijn wij op zoek naar twee longartsen voor de rubriek 'vraag het de deskundige'. Heeft u interesse? Laat het ons dan weten.

Over het longforum en deskundigen die eraan meewerken

  • Het Longforum is het online platform waar iedereen met een longziekte ervaringen kan uitwisselen: lotgenotencontact online. https://www.longforum.nl/  
  • Er is ook een optie, via een board, om medische vragen te stellen aan een longarts.

https://www.longforum.nl/categories/stel-je-vragen-aan-een-longarts

Hoe werkt het vragen stellen aan de deskundige?

Voor het stellen van vragen aan een longarts bestaan er richtlijnen: https://www.longforum.nl/faq  De vragen die gesteld worden op het forum aan de longartsen worden per mail (met link) aan hen doorgestuurd door medewerkers van de Advieslijn. De arts hoeft alleen maar op de link te klikken en te antwoorden. De artsen doen dit vrijwillig.

Werkbelasting

Er zijn rustige periodes en drukkere periodes die we niet (altijd) kunnen voorzien. Indien er veel vragen zijn, sturen we maximaal drie vragen per week door per longarts. Indien er weinig vragen gesteld worden op het forum kan het voorkomen dat niet wekelijks vragen toegestuurd worden. 

Wel/ niet antwoorden

Als er een vraag doorgezonden wordt waar de arts geen antwoord op kan of wil geven, kan hij/zij ons dit gerust laten weten. Dan zoeken wij een andere oplossing. Af en toe twijfelen we wel eens of een vraag die we doorsturen wel door een longarts beantwoord moet worden. Meestal vragen we dan of de longarts er even naar wil kijken. En zeggen expliciet ons te laten weten als hij/zij er liever geen antwoord op geeft.