Word lid Bestel gratis

Hart onder de riem steken

Beste bezoekers van onze website,

Hoe gaat het met jullie? Wat een onzekere tijd!

Wat is de situatie in Nederland de afgelopen 2 weken veranderd. Het coronavirus heeft een enorme invloed op ons dagelijks leven gekregen. Mensen met een longziekte vallen onder de categorie ‘hoog risico’ en we kunnen ons voorstellen dat de huidige situatie met name ook op jullie grote invloed heeft. We mogen niet meer bij elkaar komen. Al onze activiteiten zijn geannuleerd. Contacten worden zoveel mogelijk vermeden, we moeten afstand tot elkaar houden.

Daarom willen wij jullie laten weten dat we aan jullie denken. En jullie een hart onder de riem steken. Het is nog erg onzeker wat er nog gaat gebeuren en wanneer we onze activiteiten weer kunnen herstarten. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte.

Informatie

Op de website van het RIVM vinden jullie alle informatie over het coronavirus:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Tips over handen wassen en hygiëne vinden jullie ook op de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen

Op de website van het Longfonds kunt u alle informatie vinden over het coronavirus en het hebben van een longziekte: https://www.longfonds.nl/corona-longziekten#

Bij vragen kunnen jullie ook altijd contact opnemen met de Advieslijn van het Longfonds. Deze is te bereiken op: 033 - 43 41 212 of 0900 - 227 25 96 (op werkdagen tussen 09:00-17:00 uur).
Mailen kan ook naar service@longfonds.nl.

Hulp nodig?

Veel organisaties en mensen bieden hun hulp aan. Fantastisch om te zien dat we elkaar in deze tijden een hart onder de riem steken. Kun jij extra hulp gebruiken? Zoals hulp bij het boodschappen doen, medicijnen afhalen bij de apotheek, of gewoon simpelweg wat gezelschap en een luisterend oor? Op dit moment zijn er zelfs meer mensen die hulp aanbieden, dan dat er vraag is voor hulp. Dus schroom niet en vraag om hulp, anderen helpen je graag! 

Op deze website vinden jullie hier meer informatie over:

https://www.longfonds.nl/corona-en-longziekten/maak-jij-ook-gebruik-van-coronahulp?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief-coronahulp-20200319

In onze regio zijn veel initiatieven op Facebook zoals Corona hulp Oosterhout nb., Corona hulp Breda, Coronahulp Roosendaal of Corona-steunpunt Bergen op Zoom (via Aangenaam Bergen op Zoom)

Verhaal vertellen?

Willen jullie ook jullie eigen ervaringsverhaal delen met het Longfonds? Het Longfonds wil graag jullie ervaringen of hulpvragen delen om anderen te stimuleren of te helpen. Dan graag contact met Renee Kool 06-49244196 of per e-mail: reneekool@longfonds.nl

We sturen jullie in ieder geval een mooie bos bloemen. En weet dat we aan jullie denken!

Wij willen jullie het allerbeste wensen en hopen dat corona aan jullie voorbij zal gaan. Heel veel sterkte in deze onzekere tijd!

Met vriendelijke groet,

Namens alle vrijwilligers en werkgroepen van de regio Brabant West,

Huib Vrijhoeven

Thea van der Ven