Word lid Bestel gratis

Gezocht: deelnemers voor debat over beweging bij longpatiënten en/of binnenlucht

Het Longfonds organiseert op 8 april in Ermelo twee gesprekken: één over longpatiënten in beweging , en één over een gezonde binnenlucht. Deze gesprekken vinden plaats tijdens de Publieksdag in de Week van de Longen. Heb jij een mening en wil je meepraten? Geef je op!

Beweging

Wie is verantwoordelijk voor het in beweging krijgen van een longpatiënt? Ben jij dat zelf, als patiënt? Of zou een huisarts, longarts, fysiotherapeut, of iemand anders zich daar voor moeten inzetten? Is het de gemeente, die moet zorgen voor voldoende aanbod van beweging, of de zorgverzekeraar die behandelingen moet vergoeden? Of ligt het misschien ergens in het midden?

 

Binnenlucht

Wie is verantwoordelijk voor de luchtkwaliteit in huis? Ben jij dat zelf, als bewoner? Of vind je dat die verantwoordelijkheid vooral ligt bij woningcorporaties, huiseigenaren, gemeente of misschien wel iemand anders?

 

Wij zoeken mensen met een longziekte die hun mening hierover willen delen in een gesprek. Heb jij een mening over dit onderwerp, en ben je bereid daarover te praten met experts uit allerlei gebieden? Geef je op bij Alyssa Bongers door te e-mailen naar: alyssabongers@longfonds.nl