Word lid Bestel gratis

Fietsen van Dam tot Dam voor het Longfonds

Aanstaande zondag 22 september fietsen bijna 6.000 deelnemers de Dam tot Dam FietsClassic, een groot fietsevenement in en rond Amsterdam. Zij fietsen langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam, de afstanden variëren van 40, 60, 105 tot 145 km. Start en finish zijn tegenover het Koninklijk Paleis op de Dam. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) is het goede doel van dit unieke evenement. Ook het Sterrenfietsteam fietst mee.

Voor kinderen met astma

Julia Eggermont (8) was bij haar geboorte al benauwd en moest meteen naar de Intensive Care. In haar jonge leventje lag zij meer dan 10 keer in het ziekenhuis. Julia is niet de enige. 115.000 kinderen in ons land hebben astma. En elke dag worden er 12 kinderen benauwd in het ziekenhuis opgenomen. Dat moet stoppen. We fietsen deze dag om kinderen als Julia te helpen. Dat doet het Longfonds door onderzoek te financieren naar een vaccin tegen astma.

Sterrenfietsteam

Er doen bijna 6.000 recreatieve en sportieve fietsers mee aan de Dam tot Dam FietsClassic. Bij hun inschrijving konden zij een donatie aan het Longfonds doen. De inschrijving sloot op 8 september. Ook Bekende Nederlanders fietsen mee namens het Sterrenfietsteam, zoals programmamaker Frits Barend en oud-wielrenner Gert Jakobs. En er is een speciaal Longfonds team van 30 fietsers.

De opbrengst van de Dam tot Dam FietsClassic wordt om 14.30 uur bekend gemaakt, bij de finish op de Dam in Amsterdam.