Word lid Bestel gratis

Een fijne, Coronavrije, zomer!!

Beste bezoekers van onze longpunten, activiteiten en de website,

Hoe gaat het met jullie in deze bijzondere tijd? Wij hopen dat alles naar omstandigheden goed gaat en jullie geen Corona hebben (gehad).

Het Longpunt in september

Het Longfonds heeft besloten om alle activiteiten (longpunten, recreatief lotgenotencontact, werkgroepvergaderingen) voor mensen met een longziekte/de vrijwilligers te annuleren tot 1 september 2020.

Onze bedoeling is om in september de Longpunten weer te herstarten. Het is wel lastig om nu zover voor uit te kijken maar we gaan er vanuit dat het dan weer zou moeten gaan lukken.

Graag zouden wij willen weten hoe jullie daar als bezoekers tegen over staan. Zien jullie dit al weer zitten of hebben jullie toch iets van dat durf ik nog niet aan?

Graag horen wij van jullie, via westbrabant@regio.longfonds.nl, hoe jullie hier in staan want het gaat natuurlijk ook om jullie eigen gezondheid.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

 

Nationale COPD Challenge

De Nationale COPD Challenge (NCC) wordt dit jaar vanwege corona anders ingevuld.

Er is gekozen voor twee gratis beweegprogramma’s, waarmee mensen zelfstandig aan de slag kunnen met hun gezondheid, nl.: het online wandelprogramma 'Jouw Wandeluitdaging' en de beweegkaart met oefeningen voor thuis.

Wil jij graag aan de slag met jouw gezondheid door meer te bewegen? Juist in deze tijd is bewegen belangrijker dan ooit! Doe daarom mee aan de nationale COPD-Challenge (NCC), die dit jaar vanwege corona een alternatief beweegprogramma aanbiedt. Ga zelfstandig aan de wandel met het gratis wandelprogramma: ‘Jouw Wandeluitdaging’. Dit programma daagt je uit en helpt je wekelijks om zelfstandig op je eigen niveau in beweging te komen. Je krijgt een wandelschema met trainingen, tips en oefeningen.

Meteen aan de slag? Meld je dan aan en sluit je aan bij onze Facebook-groep om jouw ervaringen te delen met anderen.

Blijf je vanwege corona liever binnen? Bekijk dan de beweegkaart voor inspiratie en tips.
Kijk voor meer informatie op: https://www.nationalecopdchallenge.nl/

Een kort filmpje is te zien op: https://youtu.be/e2yA3Y8JEqM

Let op! Ga je buiten wandelen volg dan altijd de laatste richtlijnen van het RIVM! https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Tot slot

Wij wensen jullie een fijne, Coronavrije, zomer toe en hopen dat we elkaar in september weer mogen/kunnen treffen in Breda, Made, Roosendaal of Bergen op Zoom.

Groetjes, 

Alle Vrijwilligers van de regio Brabant West